Info

Teamwedstrijd

Op woensdag 7 augustus 2019 wordt voor de 53e keer de zeilpunterteamwedstrijd gehouden. Velen kennen deze zeilwedstrijd als de 'Camping Teamwedstrijden' of 'De Dag Der Dagen'. Ruim 50 jaar geleden organiseerde de Gieterse zeilvereniging voor het eerst een zeilwedstrijd voor de campinggasten in Giethoorn, vandaar de originele naam 'Camping Teamwedstrijden'. Het duurde niet lang voor het evenement begon te groeien en ook andere teams bestaande uit families, bedrijven en vriendengroepen meededen. Elk jaar resulteert dit weer in een veld met meer dan 30 teams, de naam 'Camping Teamwedstrijden' schept hierbij nogal verwarring. Het is namelijk niet een evenement voor alleen campingteams, iedereen kan en mag meedoen. De 'Zeilpunter Teamwedstrijden' zijn voor iedereen!

 

Er kan gesproken worden van een groot spektakel. Het principe is eenvoudig: Er wordt een wedstrijd gezeild in standaard Gieterse punters, punters zonder fok. Elk team bestaat uit 3 zeilpunters, de gezamenlijke prestatie bepaalt de eindklassering. Je zorgt dat je woensdagmorgen samen met je team om een uurtje of twaalf bij Smit's paviljoen bent. Neem zelf drie punters mee, en schrijf je in. Je krijgt ter plekke uitleg over de startprocedure en de wedstrijdregels.

Om alvast een beetje in de stemming te komen voor dit toch wel bijzondere evenement, wordt de avond voorafgaand aan de wedstrijd een schippersbijeenkomst (de palaver) bij eetcafé 'De Sloothoake’ georganiseerd. De liefhebbers kunnen van 18.30 tot 20.00 uur aldaar een schippersmaaltijd nuttigen (bij deelname aan de maaltijd graag reserveren bij De Sloothoake). 

Klik hier om naar de eigen website van 'De Dag Der Dagen' te gaan.

 

Activiteiten: